home

home » bouw van de koivijver » geschiedenis en doelstelling »

Geschiedenis en doelstelling van de koivijver/zwemvijver en de tuin.Zo'n 20 jaar geleden ben ik zeer intensief begonnen met het vissen op karper. De jaren welke daaraan vooraf gingen probeerde ik welliswaar regelmatig een karper te vangen maar door gebrek aan kennis bleef het vaak bij enkele vissen per jaar. Vanaf het moment dat ik echt gericht op karper begon te vissen nam het aantal uren aan de waterkant alsmaar verder toe. In de topjaren bracht ik meer dan 100 nachten per jaar door aan de waterkant. En op een gegeven moment had ik er zelfs meer dan 100 vistrips naar Frankrijk opzitten. Een vismaat uit de tijd had een schitterende koivijver/zwemvijver in zijn tuin. Dus behalve aan de waterkant konden we ook in zijn achtertuin genieten van alles (behalve een aanbeet) van wat we aan de waterkant aantroffen. Na een bezoek aan de koishow in Arcen en het bezoeken van websites over koivijvers werd ook ik door dit virus gegrepen.


In 1998 hebben ik en mijn vriendin een mooi stuk bouwgrond (1060 m2) in Lommel (Belgiė) gekocht met als doel daar onze eigen woning te gaan bouwen. Maar pas in 2007, na de nodige tegenslagen, zijn we met de bouw begonnen. In de vooraf gaande jaren waren we al heel erg druk bezig geweest met de aanleg van de tuin en het kweken van de planten. Zo bevat de tuin in 2008 zo'n 50 verschillende soorten bamboe en talloze rariteiten op het gebied van planten.

Behalve de vele planten en uiteraard onze woning mocht ook een vijver niet ontbreken. De koivijver wilden wij strak tegen het huis aan hebben om er optimaal van te kunnen genieten. Wat betreft de grote... hoe groter hoe beter maar we wilden ook nog genoeg ruimte overhouden voor onze planten. Omdat we toch naar een architect toe moesten voor onze bouwvergunning van de woning, hebben we ook de vijver meegenomen in het ontwerp zodat we met één bouwvergunning klaar zouden zijn. (Nota: in Belgiė zijn vijvers groter dan 20m2 bouwvergunningsplichtig) Een koivijver is leuk maar een zwemvijver leek ons nog leuker omdat je twee vliegen in een klap kan slaan, namelijk; een koivijver en een zwembad.Bouw van de koivijver:
Koi karpers:
Laatste update: 14-02-2018
home » bouw van de koivijver » geschiedenis en doelstelling »